Održana edukativna radionica u Splitu2018-10-23T08:17:16+00:00

Project Description

Održana edukativna radionica u Splitu

U okviru projekta „Život djece bez pratnje u Hrvatskoj – (ne)vidljivi, (ne)zbrinuti, (ne)sigurni?“, održana je edukativna radionica pod nazivom „Unapređenje kulturalnih kompetencija stručnjaka u radu s djecom bez pratnje“, u prostoru Dječjeg doma Maestral, 29. svibnja 2018. godine.

Na edukaciji je sudjelovalo 18 stručnjaka centara za socijalnu skrb, domova socijalne skrbi, policijskih službenika, stručnjaka u sustavu obrazovanja, kulture i civilnih organizacija koji neposredno rade s djecom bez pratnje.

Osnovne teme u fokusu radionice su bile: kultura i obilježja kulture, kulturalna svijest i osjetljivost, multikulturalnost te dimenzije kulturalne kompetencije.

TKO SU DJECA BEZ PRATNJE?

Dijete bez pratnje je državljanin treće zemlje ili osoba bez državljanstva mlađa od osamnaest godina, koja je ušla u Republiku Hrvatsku bez pratnje odrasle osobe odgovorne za njega u smislu roditeljske skrbi sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, sve dok se ne stavi pod skrb takve osobe, a uključuje i djecu koja su ostala bez pratnje nakon što su ušla u Republiku Hrvatsku.

PROČITAJ VIŠE