Održana edukativna radionica u Osijeku2018-10-23T08:16:55+00:00

Project Description

Održana edukativna radionica u Osijeku

U okviru projekta „Život djece bez pratnje u Hrvatskoj – (ne)vidljivi, (ne)zbrinuti, (ne)sigurni?“, održana je edukativna radionica pod nazivom „Unapređenje kulturalnih kompetencija stručnjaka u radu s djecom bez pratnje“, u prostoru Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, 12. listopada 2018. godine.

Na edukaciji je sudjelovalo 18 stručnjaka centara za socijalnu skrb, domova socijalne skrbi, policijskih službenika, stručnjaka u sustavu zdravstva i civilnih organizacija koji neposredno rade s djecom bez pratnje.

Teme radionice su bile: kultura i obilježja kulture, kulturalna svijest i osjetljivost, multikulturalnost te dimenzije kulturalne kompetencije.

TKO SU DJECA BEZ PRATNJE?

Dijete bez pratnje je državljanin treće zemlje ili osoba bez državljanstva mlađa od osamnaest godina, koja je ušla u Republiku Hrvatsku bez pratnje odrasle osobe odgovorne za njega u smislu roditeljske skrbi sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, sve dok se ne stavi pod skrb takve osobe, a uključuje i djecu koja su ostala bez pratnje nakon što su ušla u Republiku Hrvatsku.

PROČITAJ VIŠE