3. sastanak Koordinacije za djecu bez pratnje na temu „Skrbništvo za djecu bez pratnje“2018-10-23T08:16:46+00:00

Project Description

Održan je 3. sastanak Koordinacije za djecu bez pratnje na temu „Skrbništvo za djecu bez pratnje“

U Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave, 17. listopada 2018. godine, održan je 3. sastanak stručnjakinja i stručnjaka uključenih u Koordinaciju za djecu bez pratnje.

Ključna tema sastanka je bila „Uključivanje djece bez pratnje u obrazovanje“. Sudionici su se osvrnuli na pojedinačne primjere pozitivno uspostavljene prakse uključivanja djece bez pratnje u učenje hrvatskoj jezika te u osnovno školski ili srednjoškolski obrazovni proces.

Pored ove teme, sudionici Koordinacije raspravljali su o potrebi nastavka održavanja sastanak Koordinacije za djecu bez pratnje, sa svrhom artikuliranja aktualnih pitanja u cjelokupnom sustavu skrbi o djeci bez pratnje.

TKO SU DJECA BEZ PRATNJE?

Dijete bez pratnje je državljanin treće zemlje ili osoba bez državljanstva mlađa od osamnaest godina, koja je ušla u Republiku Hrvatsku bez pratnje odrasle osobe odgovorne za njega u smislu roditeljske skrbi sukladno zakonodavstvu Republike Hrvatske, sve dok se ne stavi pod skrb takve osobe, a uključuje i djecu koja su ostala bez pratnje nakon što su ušla u Republiku Hrvatsku.

PROČITAJ VIŠE